Tuin in Lochem

Een wat ouderwetse tuin met halfronde keermuurtjes en kobblestones  is  veranderd in een prettige, hedendaagse tuinruimte. De vorm van de tuin, met een schuine erfgrens,  is  lastig. De buurtuin ligt ook hoger. Een keermuurtje is behouden om het hoogteverschil op te vangen. Het is gestuct en voorzien van een zitrand. Al het blanke hout van het chaletachtig tuinhuisje is in een chique, donkergrijze tint geschilderd. De aanwezige bestrating is hergebruikt in verband met het aanwezige budget en is in banen en blokken gestraat. Er is een bloementerras op de middag- en avondzon gecreëerd. Een kleine vijver met bewegend water werkt als blikvanger.  De haag langs de schuine grens is halverwege de tuin de hoek omgezet, waardoor er een coulisse-effect wordt bereikt. Besloten is de coniferen en heesters tegen de erfgrens te handhaven vanwege de privacy. Een tweede haag is de achtergrens, met een bankje op de avondzon, van waaruit je terug kunt kijken naar het huis. 

Time: 0.2368
Mem: 3,83MB