Tuin in Groningen

De opdrachtgever van deze tuin had zijn huis uitgebreid  met een royale, moderne uitbouw. De uitbouw heeft de grote ramen van vloer tot plafond en de open hoeken voor maximaal zicht op de tuin. De architect had evenwijdig aan de glasgevel een smalle vijver voorgesteld, zodat de eigenaar vanuit zijn luie stoel  over het water van de vijver zou kunnen kijken. Vanuit een laag standpunt zou het water niet te zien zijn, en bovendien teveel een scheiding vormen tussen huis en tuin. Een minimale ingreep had wel het gewenste resultaat. De vijver is  een kwart slag gedraaid en staat haaks op het huis. Met de tegelrand rondom benadrukt de vijver nu ook de diepte van de tuin. Een bank voor een haag beëindigt  de zichtlijn vanuit de zithoek. Bomen breken het zicht op het buurhuis. Een gat tussen twee bouwsels van de buren is gedicht met transparante schermen van zogenaamde  Boskoopse horren, waarmee ooit de kassen werden afgeschermd. Ze vormen luchtige coulissen.

Time: 0.2627
Mem: 3,84MB