Tuin in Diepenheim

De opdrachtgevers kochten een aangrenzend stuk weiland, sloopten hun oude huis en vervingen het door nieuwbouw. Rond het huis is een gecultiveerde zone gemaakt. Hier vind je een entreeplein, een terras en bloemenborders. De heesterranden van de oude tuin zijn waar mogelijk bewaard gebleven en opgenomen in het nieuwe ontwerp. Het aangrenzende bos met zijn strakke rand is uitgebreid met een grote lob op de kavel. Zo vervaagt de harde grens tussen tuin en bos. Een aanwezige strakke bomenrij van eiken op de erfgrens is deels gekapt. De mooiste exemplaren zijn gebleven en aangevuld tot een losse boomgroep. Vanaf het terras zijn zo vergezichten naar het landschap ontstaan. De aanwezige paddenpoel was te klein en de hellingen te steil, als een ingeslagen krater. In het ontwerp is de poel uitgebreid en voorzien van flauwe oevers. De vrijkomende grond is verwerkt in een uitkijkheuvel. 

Time: 0.2474
Mem: 3,84MB