Balkonscene 

Van links naar rechts: Ed van Poorten, Toos Rottinghuis, Nadine Schiller, Anet Scholma (directeur)  en Ruud Boon

 

Wie zijn wij...

Sinds 1943 is ons buro gevestigd in hartje Amsterdam aan de Amstel. We werken door heel Nederland en soms over de grens aan uiteenlopende projecten. Variërend van particuliere tuinen tot grote zorginstellingen, van kleine dakterrasjes tot parken, woonwijken en bedrijventerreinen, zowel in nieuwbouw situaties als bij renovatie van groen erfgoed. U kunt bij ons terecht voor begeleiding van de eerste ontwerpschets tot en met uitvoeringsbegeleiding, en onderhoudsplannen. Buro Mien Ruys is een onafhankelijk adviesbureau, dat wil zeggen dat we geen binding hebben met uitvoerende bedrijven of leveranciers

 

Nieuw leven voor De Ploeg in Bergeijk

De voormalige weverij De Ploeg en het Ploegpark (beide Rijksmonument) in Bergeijk worden gerenoveerd in verband met een nieuwe bestemming.

Door de lokale ondernemer Bruns bv is De Ploeg aangekocht om zich hier als bedrijf te gaan vestigen. Door Bruns is ons bureau gevraagd om voor het Ploegpark de renovatie en restauratie voor te bereiden. Onderdeel van het plan is de karakteristieke elementen uit het ontwerp van Mien Ruys, zoals de geschoren ligusterblokken, heestergroepen en vaste plantenborders te restaureren. Daarnaast zullen er kleine ingrepen in de directe omgeving van de gebouwen plaatsvinden in verband met de bedrijfsvoering van Bruns.

Omdat het een Rijksmonument is gebeurt dat in nauw overleg met Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), Provincie Noord-Brabant en gemeente Bergeijk.

Ook zal door ons bureau een beheersplan met bijbehorende tekeningen voor het Ploegpark worden gemaakt.

Zie voor meer informatie over De Ploeg en Bruns hier.

Time: 0.0840
Mem: 3,8MB