VMBO Groningen: een eigentijdse schoolboulevard en ecologisch groen

Buro Mien Ruys heeft een inrichtingsplan gemaakt voor de nieuwe VMBO-school, met schoolboulevard en een parkstrook. De nieuwe VMBO-school wordt aan een bestaand schoolterrein toegevoegd. Er is een combinatie gemaakt met bestaande sportvoorzieningen. Een boulevard verbindt de scholen. De toegangen voor auto en fiets komen uit op deze boulevard. Een veilige voetgangersbrug leidt de scholieren over de drukke fietsroute naar het

sportgebouw. Op het terrein is een waterpartij toegevoegd  voor de gevraagde waterberging. De bestaande parkstrook tussen boulevard en woonwijk wordt aangepast als deel van de Ecologische Hoofdstructuur van Groningen. Hier kan de natuur zich gaan ontwikkelen. De pleinruimte bij de school is eenvoudig en eigentijds gehouden. De vloer bestaat uit gemengde bakstenen. Er zijn bomen op het plein gestrooid en in samenwerking met kunstenaar Michiel Kluiters is er een bijzonder interactief kunstwerk op het plein geplaatst. 

Time: 0.3043
Mem: 3,84MB