Park de Gagel

In het kader van ons Zorgeloos Groen concept hebben we in het Park de Gagel in Utrecht op drie plekken plannen gemaakt om de aanwezige beplanting om te vormen naar kleurrijke jaar rond aantrekkelijke borders.  

De beplanting bij de entree van het park was erg verouderd en aan vernieuwing toe. De beplanting was grotendeels een hoge opgaande bosschage, waardoor het park met zijn achterkant richting de straat lag. Door de beplanting opener te maken, en de brede trappartijen aan weerszijden door trapsgewijs oplopende hagen te begrenzen ontstaat een ruime entree naar het park. Het park ligt weer met de voorkant naar de straat gericht. Door sortiment toe te passen dat snel de bodem bedekt, en te zorgen voor goed grondwerk, wordt het onderhoud tot een minimum beperkt.  

 

Na de entree van het Park de Gagel aan de Carnegiedreef was ook de entree van de kinderboerderij aan de beurt. Twee lange borders begeleiden het pad naar de entree, en voorkomen dat auto’s in het gras kunnen parkeren.  Een gebalanceerde  combinatie van soorten maakt dat de beplanting het gehele jaar door er mooi uitziet. 

Twee jaar na de aanleg van de entrees  werd ook de kruidentuin onder handen genomen. Grote groepen vaste planten met kruiden en siergrassen geven de plek een bijzonder karakter. Hagen geven structuur in de winter en bieden beschutting bij een aantal zitplekken.  

Park de Gagel in Utrecht is ontwikkeld volgens het Zorgeloos Groen concept.

 

Time: 0.3254
Mem: 0.66MB