Koninginnelaan Apeldoorn: slim omgaan met een beperkt budget

De Koninginnelaan bestaat uit typische jaren ‘60 hoogbouw. Na renovatie van de flats heeft ook de omgeving een facelift gekregen. Het budget was zeer bescheiden. Om kosten te sparen is het parkeren gehandhaafd en zijn de tegels hergebruikt. De entrees hebben een chiquere uitstraling gekregen en zijn nu meer gericht op de voetganger.

Met nieuw bestratingsmateriaal zijn pleinachtige voetgangersgebieden ingericht waar de auto te gast is. Fietsparkeren en afvalcontainers hebben een onopvallende plek gekregen. De zig-zag ordening van de flatgebouwen heeft tot gevolg dat er driehoekige buitenruimtes ontstaan. Die zijn door hun vorm lastig in te richten. Ze hebben in het plan ieder een eigen thema en functie gekregen. Gras en wandelpaden verbinden de verschillende tuindelen. De bestaande grote eiken en esdoorns zijn gehandhaafd.

Time: 0.4598
Mem: 3,85MB