Rabobank Ede: woekeren met ruimte en groen

Het terrein waarop het bankgebouw staat is krap. Het bestaat voor een groot deel uit het dak van een parkeergarage. Op het dak en op het maaiveld is ook nog eens aanvullend parkeren nodig. Vanwege de onderliggende parkeergarage staat het gebouw ca. 80 cm hoger ten opzichte van de straat. De inrichting van de smalle strook tussen gebouw en straat bestaat uit een schuinliggend gazon met een brede stenen rand. Het vormt zo een sobere groene sokkel waar het gebouwop staat. Kleine krentenboompjes zwermen

 

 

vanuit een nis in het gebouw het gras over. Met trappen en een hellingbaan is de entree bereikbaar voor gehandicapten. De hellingbaan naar de hoofdentree is vormgegeven als een scherpe insnijding in het gras, met randen van roestvrijstaal. Grenzend aan het personeelsrestaurant op de begane grond is een terras ingericht bovenop het parkeerdek. Hier zorgen houten bakken met daarin hagen en bomen voor een intieme sfeer. De beplanting onttrekt de auto’s, de inrit naar de parkeergarage en het lelijke buurgebouw aan het oog. 

Time: 0.3028
Mem: 3,84MB