Landgoed Leusderend in Leusden: een kantorenlandgoed in bossfeer

In dit plan is op een zorgvuldige manier nieuwbouw ingepast in een bestaand landgoed. Het karakter van het bestaande bos is zoveel mogelijk intact gelaten. Daarom werd gekozen voor een smalle ontsluitingsweg met éénrichtingsverkeer. Zo ontstaat het effect van “rijden door het bos”. Het compacte parkeerterrein is losgekoppeld van de rijroute en ligt zo uit het zicht.

Beukenhagen geleden deze ruimte en nieuw geplante eiken vormen op termijn een bladerdak boven de auto’s. De hoofdentrees van de nieuwe kantoorgebouwen richten zich op de open, autovrije binnenruimte. Het personeelsrestaurant in de vorm van een grote lage serre is de centrale ontmoetingsplaats. De met zorg gespaarde oude bomen zijn beeldbepalend en geven sfeer en karakter aan het plein.

Time: 0.4229
Mem: 3,84MB